CLINIC MET ANOUK HANSEN

Lichte Tour jurylid en Grand Prix amazone

Door de ogen van de jury

Zaterdag 1 juni 2024

Op zaterdag 1 juni komt Lichte Tour jurylid en Grand Prix amazone Anouk Hansen een proef gerichte clinic verzorgen. Op deze dag kan je een proef naar keuze rijden (B t/m Grand Prix) en daarna aan punten werken die je zou willen verbeteren. Of alleen aan punten werken die je zou willen verbeteren, zonder het rijden van een proef. Je kan je laten filmen waarbij aangeraden word dat naast Anouk word gefilmd, heel leerzaam om terug te kijken met bijbehorend commentaar.

Kosten: Euro 55,- per combinatie (half uur) 

Aantal: nog 2 plekken beschikbaar 

Lokatie: Stal Dijckhoeve, Lisserbroek 275 te Lisserbroek.

Opgeven kan per WhatsApp: 06-57643836 (Esther de Vries)


******


CLINIC MET RIEN VAN DER SCHAFT

Voormalig bondscoach en lid Nederlands dressuurteam, deelnames aan de Olympische, Europese en Wereld kampioenschappen.

"De drie basisvoorwaarden"

Woensdag 14 februari 2024

Op woensdag 14 februari 2024 komt Rien van der Schaft een clinic verzorgen bestaande uit een uur gratis theorieles (iedereen welkom) gevolgd door 5 privé lessen van drie kwartier per combinatie.

Rien van der Schaft - voormalig bondscoach van het Nederlandse  dressuurteam en voormalig bondscoach van de dressuurruiters van Finland - runt samen met zijn vrouw en dochter Stal Sprengenhorst. Hier trainen zijn eigen paarden, maar ook paarden van eigenaren. De trainingsmethode van Rien van der Schaft staat bekend als een vriendelijke, logische en effectieve trainingsmethode. Hierbij ligt niet alleen de focus op het hoofd van het paard, maar op het gehele functioneren van het lichaam. Rien heeft meer dan 40 jaar ervaring en samen met zijn vrouw heeft hij vele paarden op Grand Prix-niveau getraind en uitgebracht. Van 1979 tot 1983 maakte Rien deel uit van het Nederlands dressuurteam en hij deed ook mee aan de Olympische kampioenschappen, twee Europese kampioenschappen en het Wereld kampioenschap.

Meer info: www.stalsprengenhorst.com/aboutus

14:00 - 15:00: Theorie (gratis; iedereen welkom; kantine)

15:30 - 19:15: 3 kwartier les per combinatie, maximaal 5 personen, Euro 125,- per combinatie (VOL)

Lokatie: Stal Dijckhoeve (overdekte rijbaan), Lisserbroek 275 te Lisserbroek.

Opgeven kan per WhatsApp:  06-57643836 (Esther de Vries)


******


CLINIC MET SARA OUWEHAND

 Grand Prix amazone en oprichtster Ruiterpilates

Out of the box dressuur” 

Zaterdag 20 januari 2024 

Op zondag 20 januari 2024 komt Sara Ouwehand een clinic verzorgen van een half uur of drie kwartier per combinatie bij onze Rijvereniging Dijckhoeve. Sara Ouwehand is Grand Prix amazone, richtte Ruiterpilates op en geeft rijtechnische cursussen door heel Nederland. Standaardverhalen en clichés zijn aan haar niet besteed. Dat blijkt ook uit haar podcastkanaal 'Out of the box Dressuur'. Ze leert ruiters om hun lichaam functioneel in te zetten. Alles legt ze uit vanuit de biomechanica van ruiter en paard. De kracht van haar werk is de match tussen goed zitten en goed rijden. ‘Want op een paard dat niet goed loopt, kan je niet goed zitten en andersom.’ Ze is ORUN-, Center Riding-en Pilatesdocente. Meer info: www.saraouwehand.nl

Kosten: Euro 60,- per combinatie (half uur) / Euro 85,- per combinatie (drie kwartier)

Aantal: Maximaal 10 deelnemers (VOL)

Lokatie: Stal Dijckhoeve (overdekte rijbaan), Lisserbroek 275 te Lisserbroek. 

Opgeven kan per WhatsApp: 06-57643836 (Esther de Vries)


******